ПМГ Визия

Визията е от първостепенна важност за всяко модерно европейско училище. Като такова, ПМГ претърпява непрекъснати промени във външния си вид, които с всеки изминал ден го превръщат същевременно в място, където учениците могат както да получат необходимите знания, така и да се чувстват комфортно. На снимката вляво виждате изглед към сградата на ПМГ с новите прозорци.

Училището разполага с три маси за тенис, използвани от учениците, както в часовете по физкултура, така и в свободното им време. Провеждат се състезания  на училищно и републиканско равнище. Интересът към този спорт е много голям.

Огромният интерес от страна на учениците наложи изграждането на нова библиотека. Заредена с актуална художествена и научна литература, библиотеката се превърна един пълен ресурс с информация, която би била от полза на учениците в учебния процес. Достъпът е свободен.

Сега училището разполага с бели дъски, нови карти, бюра, чинове и столове, които се намират в новобоядисани стаи с чисто нов паркет и метални врати. Всичко това предразполага учениците за учебния материал, който им предстои да научат. Новите стаи са гордостта на ПМГ.

Налице са четири компютърни зали, една от които наскоро претърпя пълна подмяна на хардуера. Тъй като те са  любимите кабинети на учениците, тези стаи са добре поддържани и пазени. Наличието на нови компютри е плюс за Природоматематическата гимназия. Честата профилактика на софтуера прави възможно увеличаването на функционалността на компютрите.
След основен ремонт училището вече разполага с нова „Зала за тържества“, в която се побират над шестдесет човека. Презентации, тържества и филми се провеждат там всекидневно. Преподаватели се редят да запазят час за своите класове. Многото изгледани научнопопулярни филми обогатяват културата на учениците, докато същевременно им предлагат забавление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *