„Аплодисменти за дамите от ППМГ „Акад. Никола Обрешков!“

Гордеем се с Вас, деца!

На 9.03.2018г. в НХК се проведе третият и последен кръг на радио състезанието „Заедно в час с БНР-Бургас“, посветено на 140-тата годишнина от Освобождението на България. На сцената един срещу друг застанаха двата отбора, достигнали до финала.

Всеки отбор, състоящ се от трима представители на съответното училище, трябваше да премери знанията си в областта на българската история. Темите, подбрани за определяне на победителя, бяха свързани с Руско-турската война, Шипченската епопея и Освобождението на Бургас.

Отборът на ППМГ„ Акад. Н.Обрешков“  в състав:

Капитан – Мария Андреева, 12 б

Стефани Вълчева, 12 д

Маргарита Паскалева, 12 в

се изправи срещу отбора на Професионалната търговска гимназия. След блестящо представяне и на трите кръга – резюмиране на събитие в рамките на 1 минута, отговори на въпроси от цялата българска история и въпроси за бърза реакция, нашият отбор спечели 1-вото място.

Водещият – Георги Янакиев, задаваше интересните и често подмамващи въпроси, които провокираха интереса на цялата публика. „Победителят все пак е само един!“ – се изказаха членовете на журито, състоящо се и този път от: Деян Божинов – старши експерт по Обществени науки, гражданско образование и религия в РУО- Бургас, Данка Георгиева – директор на Регионален държавен архив – Бургас, Иванка Делева- главен уредник в Регионален исторически музей-Бургас.

„Аплодисменти за дамите от ППМГ „Акад. Никола Обрешков!“

Медали и златна купа от името на БНР-Бургас връчи на победителите г-жа Виолета Илиева – началник от Регионалното управление на образованието–Бургас.

Поздравления за отбора и техния ръководител – г-жа Д. Русинова!