Продължаваме с успехите!

Гордеем се с Вас, деца!

В периода 31.03.2018г. – 01.04.2018г. в град Ямбол се проведе 43та Национална олимпиада по Биология и ЗО с домакин ЕГ „Васил Карагьозов” гр. Ямбол, организатори – Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието в гр.Ямбол.

Националният кръг на олимпиадата се проведе в 2 състезателни групи: Първа състезателна група 7- 8 клас и Втора състезателна група 10-12 клас. За двете състезателни групи форматът на олимпиадата е теоретична част и практически задачи (в два поредни дни).

На националния кръг на олимпиадата по Биология и здравно образование участваха 101 ученици от цялата страна – първа състезателна група от 50 ученици и втора състезателна група от 51 ученици.

Област Бургас бе представена от ученици само от нашата гимназия. Те се състезаваха в двете групи. Резултатите са следните.

В първа състезателна група 7-8 клас:

  • Рафет Бедри Рафет от 9е клас се класира на 10 място

Във втора състезателна група 10-12 клас:

  • Стоян Георгиев Анастасов от 12е клас за поредна година се представи отлично. Той е лауреат на 43та Национална олимпиада по Биология и ЗО, класиран на 3 място, за което получи бронзов медал и оценка Отличен 6.00 за прием във ВУЗ (Националната комисия присъжда оценки само в тази състезателна група).
  • Никола Миленов Димитров от 10е клас – 9 място с Отличен 5.50
  • Здравко Янков Андронов от 11е клас – 21 място с Мн.добър 5.25

 

По регламент на Националната олимпиада по Биология и здравно образование учениците Стоян Георгиев Анастасов и Никола Миленов Димитров влизат в разширения състав на националния отбор за подготовка за Международна олимпиада по Биология и ЗО, която ще се проведе в град Техеран – Ирак.

На учениците и техните учители бяха присъдени грамоти за участие от Националната комисия.

Училищното ръководство поздравява учениците и техните преподаватели и им пожелава нови успехи!