Изключителни успехи по български език и литература!

Гордеем се с Вас, деца!

За поредна година учениците на ППМГ “Академик Никола Обрешков“ доказаха, че когато талантът, мотивацията и усилията намерят пресечна точка, резултатите не закъсняват. По традиция възпитаниците на гимназията печелят челни места в национални и международни олимпиади и състезания по математика и природните науки, но постиженията им в сферата на езиците, литературата, историята и философията също са без конкуренция.

С изключителни успехи по български език и литература може да се похвали гимназията тази година – 98 отлични оценки от общо 157 дванадесетокласници и среден успех  много добър 5,49  на ДЗИ по БЕЛ нареди възпитаниците сред десетте най-престижни  училища в България – така те заеха девето място в страната и първо в Бургаска област. На челно място в областта  и на шесто в страната са и седмокласниците на ППМГ с общ  резултат 85,12 точки от външните оценявания по БЕЛ и математика.

Успехите на възпитаниците на гимназията не свършват само с постиженията им на матурите след VII и XII клас. Ежегодно първите места от Областния кръг на олимпиадата по български език и литература се заемат от учениците на ППМГ, а гимназията по традиция класира свои ученици и за Националната олимпиада по БЕЛ. През учебната 2017/2018 година  от Област Бургас бяха излъчени двама ученици от гимназиалния курс за участие в Националната олимпиада, като и двамата са възпитаници на ППМГ. През предходната 2016/2017 година отново участие на Националната олимпиада имат ученици на гимназията, като единадесетокласничката Мария Андреева зае III място, а учениците от седми клас се наредиха в първата десетка за страната. През целия курс на обучение в ППМГ от V до XII клас ( 8 поредни години) Мария Андреева безапелационно заемаше първото място на  Общинския и Областния кръг и се класираше за Националната олимпиада – резултат, с който не може да се похвали друг ученик в Бургаска област, а може би и в страната.

Много силна година бе учебната 2017/2018 и за младите ни творци. В Националния литературен конкурс „Петя Дубарова“ учениците ни отново се наредиха на челни места. Здравко Андронов от XI клас спечели трето място за поезия, а разказът на  Димана Радева (също от XI клас) – трето място за проза. Второ място в ученическия конкурс „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“ завоюва Весела Бачева от X клас на ППМГ.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ И ТЕХНИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ!