Зам.-кметът Ананиева посрещна председателя на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание Вен-Хсиен СУН

Водещи новини

Организационният щаб  в трескава подготовка за престижното състезание

Зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева посрещна председателят на изпълнителния комитет на Международното математическо състезание Вен- Хсиен СУН.
Двамата днес ще посетят всички обекти включени в програмата на BIMC 2018, включително и местата, където ще се провеждат състезанието – ППМГ“Академик Никола Обрешков“ и ОУ “Ал. Г. Коджакафалията“.
Организационният щаб, който е ангажиран със състезанието е в трескава подготовка за посрещането на всички отбори. Регистрацията на участниците е определена за 1 юли.
Официалната церемония по откриване на Международното математическо състезание ще се състои на 2 юли, понеделник от 10.30 часа в Летния театър.
В международното математическо състезание участват 167 отбора от Австралия, Канада, Китай, Непал, Индия, Индонезия, Иран, Казахстан, Макао, Малайзия, Мексико, Филипините, Южна Африка, Тайван, Таджикистан, Тайланд, Узбекистан, Виетнам, Зимбабве и др.