ППМГ Бургас Challenge

Без категория

Скъпи ученици,

С удоволствие Ви каним да участвате в първото състезание “ППМГ Бургас Challenge”, организирано от училищното ръководство и дванадесетокласници в гимназията. Целта на състезанието е да стимулира интерес към математиката и физиката, както и да мотивира учениците към бъдещи изяви. Участието е безплатно. Записването става като попълните онлайн формата:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceq-OPkNxxiOsZ0FuLQM15KHJNy38mogDjU_sWwPbRWwJ0NQ/viewform?fbclid=IwAR3gTr8useriWPdZZTFUJnBsHxDlNeOJruTAIBTnZ2PyPfj10vOy-lEsB0M

Регламент

  • “ППМГ Бургас Challenge” ще се проведе по математика и физика. Всяко от състезанията се провежда в четири възрастови групи – V, VI, VII-VIII и IX-XII клас. Необходимият за решаване на задачите учебен материал е съобразен с най-малките ученици в дадена възрастова група, като се взима предвид учебната програма по предметите “Математика”, “Физика и астрономия” и “Човекът и природата”. В състезанието по математика:
  • Темата за първите три групи се състои от 4 задачи при време за работа 4,5 часа. Първите две задачи се оценяват с до 6 точки, а вторите две задачи се оценяват с до 7 точки (максимум 26 точки);
  • Темата за група IX-XII клас се състои от 3 задачи при време за работа 4,5 часа. Всяка задача се оценява с до 7 точки (максимум 21 точки);

В състезанието по физика:

Темата за група V клас се състои от 20 казуса (въпроси за кратък писмен отговор) при време за работа 3 часа (максимум 75 точки).

Темата за останалите групи се състои от 3 задачи при време за работа 4 часа. Всяка задача се оценява с до 10 точки (максимум 30 точки).

Участниците имат право да ползват чертожни инструменти – линия, пергел и транспортир. За състезанието по физика е разрешено и силно се препоръчва също ползването на научен калкулатор.

Задачите и решенията в “ППМГ Бургас Challenge” се публикуват онлайн. Участниците биват запознати с класирането си по зададени от тях телефон или електронна поща.

Програма

“ППМГ Бургас Challenge” се провежда в сградата на ППМГ “Акад. Никола Обрешков”.

  Събота, 04.05.2019 математика Неделя, 05.05.2019 физика Вторник, 07.05.2019 награждаване
8:30 Начало на състезанието (в съответните стаи) Инструктаж за ученици от V/VI клас (актова зала) –  
9:00 Начало на състезанието (в съответните стаи)
12:15 Край на състезанието за петокласниците Награждаване (актова зала)
13:00 Край на състезанието Край на състезанието за останалите групи   Край на награждаването  

Награди

Участниците, класирали се на I, II и III място в своята възрастова група, получават грамоти, удостоверяващи представянето им. Участниците, получили над 60% от точките на победителя в своята възрастова група, получават грамоти за отлично представяне. За присъстващите на награждаването участници са предвидени лакомства, осигурени от организаторите. Оценителите на задачите запазват правото си да връчват специални награди при особени постижения.