ПРИЕМ В ТОП УНИВЕРСИТЕТИ

Гордеем се с Вас, деца!

Изключителните постижения са резултат от дързостта да си поставяме високи цели и непоклатимата вяра, че сме способни да ги постигнем.

Пореден повод за гордост за ППМГ „Акад. Никола Обрешков“  донесе новината за приема на най-успешните ученици от випуск 2019 година в топ университетите на Европа.                                                                                                                

Трима възпитаници на гимназията – Любомир Шойлев, Кристиян Попов и Орлин Кучумбов, избраха да продължат образованието си в Оксфордския университет, като първите двама ще се специализират в областта на физиката , а изборът на Орлин е специалността „Математика и компютърни науки“. Оксфордският университет е най-старият университет във Великобритания, основан в град Оксфорд през 1167 година. Сред именитите му възпитаници се нареждат Джордано Бруно, Пърси Шели, Томас Елиът, Едуин Хъбъл, Оскар Уайлд, Дж. Р. Толкин.      

Кеймбридж е изборът на Стефан Иванов, който ще изучава природни науки в едно от най-престижните училища в света, славещо се с най-строгите изисквания към кандидатите за следване във Великобритания. Възпитаници на Кеймбридж са носители на общо 96 Нобелови награди – повече от всеки друг университет в света. Негови възпитаници са  Исак Нютон, Чарлз Дарвин, Френсис Бейкън, Стивън Хокинг, Ърнест Ръдърфорд.         

Михаела Димитрова предпочете да се развива в друга европейска столица. Парижкият лицей „Луи Велики“ е изборът на младата дама, която ще изучава химия, физика и математика в учебното заведение, в което са се обучавали известни личности като Молиер, Волтер и Виктор Юго.                                                        

Ръководството на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“  ги поздравява и им пожелава да достигнат световни успехи в областите, в които са избрали да се развиват.