Гордеем се с теб, Ани!

Гордеем се с Вас, деца!

ДА ПОДКРЕПИМ НАШАТА, АНИ!

За добрият пример;

За поддържане на имиджа на Бургас като люлка на таланти в поетичното творчество;

За отличията в областта на изкуството.

АНАМАРИЯ КОЕВА е художник и писател. Завършва ППМГ”Акад. Никола Обрешков” през 2012 година. През 2018г. завършва архитектура в Единбургския университет, където в продължение на година преподава в българското неделно училище. В момента следва магистратура по творческо писане в Кеймбриджкия университет. Председател е на Ротаракт във Великобритания и Ирландия. Носител е на наградата “Петя Дубарова”.

Първите си крачки в литературата и изкуството прави в родния Бургас, където е член на Бургаска писателска общност и на литературно студио “Митични птици”. Участията й в изложби започват от галерия “Богориди”, а през 2012 година открива и първата си самостоятелна изложба в галерия “Де’ Арт”. 

През 2019 година е една от осемнадесетте автори от цял свят, приети да учат магистратура по творческо писане в Кеймбридж. Нейни картини и модели са собственост на колежа Селуин – Кеймбридж, на Centre for UNESCO и на арт центъра “Съмърхол”, а в момента филмът “Екзистенциално” по неин сценарий се изявява в международни фестивали за късометражно кино.

Тази година в “Дом на писателя”, Бургас, Анамария представи цялостното си поетично творчество, свои картини, както и албумът й с поезия и изкуство “Кой си ти?” (“Захарий Стоянов”, 2019). Номинирана е за Бург на годината – 2019 в категория “Завърнали се младежи” “за поддържане на имиджа на Бургас като люлка на таланти в поетичното творчество”:

.https://radiomixx.net/node/3024?fbclid=IwAR2dWjRcGLvCUAbHPXAixqTKeHFZZepwv1fRncPUWcnsLtPbAw5JuM6XFuU