VI-тa областна олимпиада по информатика

Съобщения

На 27.03.2021 г. от 9:00 ч. ще се проведе VI-тата областна олимпиада по информатика. Поради епидемичната обстановка в страната тази година за първи път тя ще бъде проведена онлайн. Реномираният конкурсен форум се организира за шеста година по иницатива на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и се осъществява със съдействието на Център за млади таланти и направление „Информатика и компютърни науки“ към Центъра по информатика и технически науки на БСУ. Организаторите имат удоволствието да съобщят, че тази година партньор на събитието ще бъде и Профилирана природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“.

„С утвърждаването на олимпиадата целим да стимулираме интереса на младите хора в Бургас и региона към информатиката и новите технологии, да откроим тяхното значение в съвременното образование и да обединим усилията на училища, учебни центрове, висши учебни заведения и институции, занимаващи се с изпреварващо развитие и усъвършенстване на млади таланти. Друга важна задача е да направим подбор и приобщаване на даровити деца към извънучилищни форми за надграждаща училищното обучение подготовка в сферата. Благодарим сърдечно и на нашите съмишленици и партньори – БСУ и Природоматематическа гимназия, за готовността да се включат в организацията и провеждането на олимпиадата.“, коментира събитието Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Ученици от три възрастови групи: 4 – 6 клас; 7 – 9 клас и 10 – 12 клас от различни средни и основни училища от града и региона ще премерят сили и умения и ще покажат своите знания в сферата на IT технологиите – един от най-динамичните и бързо развиващи се сектори. Участието е безплатно, а организаторите канят всички деца и младежи от 4-ти до 12-ти клас от Бургас и региона с интереси в тази област да се включат в събитието. Записвания за участие се приемат до 25.03.2021 г. по електронен път на: http://www.forbgkids.org/339/page.html