ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

Без категория

Скъпи ученици, учители, родители,

На днешния ден училищата на България отварят врати за своите ученици. Той е ново начало и за нас – едно по-различно училище, което утвърди своето първенство в родния град, в страната ни, а през последните години се превърна в посланик на България пред света – нашето име научиха Балканските страни, Русия, САЩ, Аржентина, Непал, ЮАР, Филипините, Тайланд, Южна Корея, Тайван, Индонезия. Нашите ученици възхитиха академичните умове в едни от най-престижните университети в света и доказаха неведнъж, че няма граници за красивите умове на България.

Скъпи преподаватели, зад всички тези успехи стоят и вашата воля, упоритост, всеотдайност, вдъхновяваща страст. Раздавайте ги щедро и през тази учебна година! Подкрепяйте своите ученици! Трудностите няма да са пречка пред тях, ако знаят, че могат да разчитат на обичта, грижата и професионализма ви.

Добре дошли, скъпи петокласници и осмокласници! За вас денят е особено важен. Повечето от вас за пръв път ще прекрачат прага на гимназията, за да се влеят в нашите редици. Да бъдеш ученик в ППМГ не е много лесно, но за тази чест вие се преборихте достойно- значи сте най-добрите и ще успеете.

Уважаеми дванадесетокласници,  днес е вашият последен първи учебен ден. Предстои ви трудна, отговорна година, в която ще вземете най-важните решения, ще направите съдбовни крачки. Пожелавам ви с лекота да преодолеете всички препятствия по пътя си и да наситите тази учебна година с прекрасни моменти, към които с радост да се връщате тогава, когато училището ще е приключил етап от вашия житейски път.

А вас, уважаеми родители , бих искала да уверя, че децата ви са в сигурни ръце, че ние обичаме това, което правим, че ние сме хора, чиято мисъл и грижа е към вашите деца – нашите ученици. Очакваме и тази година да бъдете наши съмишленици , които ще ни подкрепят и помагат в трудния път на възпитание на вашите деца.

Пожелавам на всички щастлива и ползотворна учебна година!

Честит първи учебен ден и на добър час!

Соня Димова