#

География и икономика

През учебната 2020/2021 година

Петя Федева Чиликова от 10 Б клас с грамота за участие в XVI Национална олимпиада по география и икономика, проведена през 2020 г и класирана за национален кръг на XVII Национална олимпиада по география и икономика, която ще се проведе на 13.06.2021г.

За участие в XVII Национална олимпиада по география и икономика, със забележителен резултат от 194 точки на областен кръг, е класиран и Иво Дойнов Янев от 7 б клас.

#

В близкото минало

Стефан Иванов, освен международно признат състезател по физика, астрономия и астрофизика, е и лауреат от XV Национална олимпиада по география и икономика. Той спечели и сребърен медал на Международната олимпиада по география в Хонг Конг през август 2019 година. Там българският национален отбор, част от който е Стефан, се състезава със състави от 50 страни. Негов дългогодишен учител по география и икономика е г-жа Станислава Ангелова.

#
#

На 22 и 23 април 2017 г. в град Пазарджик се проведе третият Български географски фестивал, в който взеха участие над 120 ученици от цялата страна. В индивидуалното класиране с максимален брой точки първото място и златен медал спечели отновоСтефан Иванов от 10 б клас.

Това е поредно голямо отличие за него, той е печелил престижни отличия в олимпиади и по физика, астрофизика и астрономия.

Виктор Балтин – участник в XIII Национална олимпиада по география и икономика, проведена в град Пловдив през 2017г. и отличник от XVI Национална олимпиада по география и икономика, проведена в град Бургас.

#