#

Математика

През учебната 2020/2021 година

В периода 20 – 24 януари 2021 участвахме в 17-то международно състезание по математика и природни науки, което се провежда в Индонезия. За първа година състезанието се организира онлайн в сградата на гимназията.

В него участваха наши ученици предимно от 6 клас, които за четвърти пореден път бяха единствени представители на България.

#
#

В отбора по МАТЕМАТИКА участниците бяха: Георги Събев – 5 клас, Румен Сребков – 6 клас, Венцислав Динков – 6 клас, Ясен Янев – 6 клас, Емил Христов – 6 клас, Лора Желева – 6 клас.

В отбора па ПРИРОДНИ НАУКИ участваха Ванеса Мекенян – 6 клас и Христия Топузова – 6 клас.

Въпреки несъответствието между училищните програми, което е изцяло в полза на азиатските държави, нашите деца се представиха отлично. Трябва да отбележим, че състезанието е само на английски език. Лора Желева получи бронзов медал.

#
#

Ръководители на отборите бяха Динко Раднев и Славка Томова – по математика и Христо Добрев – по природни науки.

Ръководството поздравява учениците и техните учители и им пожелава здраве и да продължават да представят достойно и успешно гимназията, града и държавата.

В миналото

Нашите ученици показват наистина впечатляващи резултати по математика. Те са участвали изключително успешно във всички национални състезание и множество международни. В официалния сайт на гимназията ни можете да прочетете повече подробности.

В сайта на гимназията също можете да прочетете интервю с Николай Валериев, наш възпитаник и професор в Университета на Оксфорд (на снимката).

#