#

Физика и астрономия

Изключителният Стефан Иванов е участник в няколко Международни олимпиади. За първи път през 2015г. като деветокласник той участва в XX-тата юбилейна Международна олимпиада по астрономия, която се провежа в Русия, и печели златен медал и като абсолютен първенец - диплом за най-добър резултат на цялата олимпиада. На следващата година Стефан отново се преборва за правото да се състезава в XXI-то издание на олимпиадата, на която България е домакин, и печели сребърен медал в нея.

Стефан се съзтезава и в XI и XIII Международни олимпиади по астрономия и астрофизика през 2017 в Тайланд и през 2019 в Унгария, като този път се окичва със златен и сребърен медали.

#
#

В двете международни състезания успехи отбелязва и друг наш забележителен ученик. Това е Любомир Шойлев, който се пребори за почетния бронзов медал в XXII Международна олимпиада по астрономия през 2017 година в Китай и сребърния медал през 2019 в XIII Международна олимпиада по астрономия и астрофизика.

И двете момчета са лауреати в Националната олимпиада по физика и астрономия.

Любомир Шойлев избра да продължи образованието си в Оксфордския университет, а Университетът на Кеймбридж е изборът на Стефан Иванов.

През 2017г. нашият възпитаник Христо Добрев участва в Международната олимпиада по физика и математика Phystech.International в Русия и бе награден с "Диплом III степен" за постигнати високи резултати.

<