С ПАМЕТНА ПОБЕДА ОТБОРЪТ ПО БАСКЕТБОЛ ОТБЕЛЯЗА 50- ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ГИМНАЗИЯТА

50– годишен юбилей

           След драматични обрати и вълнуващи спортни противопоставяния състезателите от баскетболния отбор на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ извоюваха заслужена победа над отбора на АЕГ „Гео Милев“  в демонстративна баскетболна среща с резултат 91:82 точки. Пред очите на ентусиазираната публика, подкрепяща спортните усилия на противниците, отборът на Математическата гимназия даде нов повод за гордост и защити високата репутация на училището по отношение на спортните си постижения. Отборът на Английска гимназия бе достоен противник и в началото на срещата водеше убедително. Получи се много драматична среща, като големите печеливши  бяха зрителите в залата.

Срещата се състоя на 17.05.2021 г. в зала „Бойчо Брънзов“ и бе едно от мероприятията, посветени на 50-годишнината на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Организаторите на събитието – Катя Черникова, Захари Чекичев и Богдан Кехайов, учители по ФВС в ППМГ, осъществиха истински спортен празник в Националния ден на спорта. Срещите преминаха под компетентното съдийство на Рени Николова, Мария Балинова и  г-н Апостол Костадинов. Гости на събитието бяха г-жа Павлина Алексиева – старши-експерт по физическо възпитание и спорт в РУО – Бургас, г-жа Жаклин Нейчева – Директор на АЕГ „Гео Милев“ – Бургас, г-н Красимир Стоянов – Директор на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“-Бургас, г-жа Соня Димова – Зам. директор на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, преподаватели – бивши и настоящи от двете най- елитни гимназии в града.

            По време на събитието бяха проведени демонстративни срещи по баскетбол в две категории – ветерани от различни поколения и ветерани срещу настощи гимназисти. Първата спортна среща бе между два отбора ветерани (сини и жълти) – бивши възпитаници на Математическата гимназия, шампиони на страната за 1997 година, които в оспорван двубой показаха баскетболните си умения под треньорските наставления на Катя Черникова и Петър Боев. В края на срещата отборът на сините победи съперниците си едва с 3 точки разлика. След толкова години бившите възпитаници на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ доставиха не само огромна радост с присъствието, но и показаха високо спортно майсторство. Шампионите:

 1. Диан Иванов
 2. Ивайло Георгиев
 3. Георги Колев
 4. Стамат Стойчев
 5. Тодор Тодорв
 6. Александър Овчаров
 7. Димоа Кьосев
 8. Огнян Георгиев
 9. Георги Каишев
 10. Добрин Бяндов
 11. Васил Трифонов
 12. Самуил Калоянов
 13. Антон Каравидов
 14. Кристиян Каравидов

Благодарим момчета за прекрасните моменти!

            За вълнуващата атмосфера за всички зрители и гости на събитието допринесе прекрасното изпълнение на мажоретния състав на гимназията, ръководен от г-жа Черникова. Емоциите на този истински спортен празник бяха подсилени от мажоретния състав на английска гимназия и от красивите съчетания по акробатика на състезатели от клуб „Черноморец“ и клуб „Акро-Джъмп“ с треньори Женя Станева и Моника Атанасова и в състав:

 1. Ивайла Жекова
 2. Мая Тодорова
 3. Ана Тодорова
 4. Теодора Драгоманова
 5. Дария Стойкова

Състав на отбора по баскетбол нa АЕГ „Гео Милев“ – гр. Бургас

 1. Радослав Митов
 2. Георги Киселков
 3. Божидар Колев
 4. Димитър Козарев
 5. Калоян Айранов
 6. Владислав Енев
 7. Лука Йованович
 8. Ерджан Терзи
 9. Марио Рогачев
 10. Радослав Милев
 11. Стоил Аладжов
 12. Михаил Минков

Водач на отбора: Гергана Стоянова

Състав на отбора по баскетбол нa ППМГ „Акад. Никола Обрешков“:

 1. Димитър Йовков
 2. Георги Гочев
 3. Никола Гюров
 4. Асен Михайлов
 5. Стоян Николов
 6. Габриел Вълков
 7. Йоан Попов
 8. Даниел Лангов
 9. Георги Апостолов
 10. Томас Читадзе
 11. Николай Кръстев
 12. Петър Пенчев
 13. Явор Ганев
 14. Йоан Златанов
 15. Петър Заемджиков
 16. Калоян Демирев

Водач на отбора:Захари Чекичев

В  годината на 50- годишните юбилеи на АЕГ „Гео Милев“ и ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, в Националния ден на спорта, отборите на двете гимназии показаха високо спортно майсторство, играха феърплей и изнесоха зрелищен спектакъл!