Отлични резултати и лауреатско звание на олимпиадата по история и цивилизация

Без категория

 На  12.06.2021 г. се проведе финалният кръг на олимпиадата по история и цивилизация. Националният кръг на олимпиадата се провежда в 3 възрастови групи –  VII клас, X и XII клас. До него се допускат ученици с резултат над 65т. от общо 80т. и след одобрение от Националната комисия. За всички възрастови групи форматът на олимпиадата е тест, включващ две части: 

  • първа част -задачи със свободен отговор за анализ на исторически документи, историческа карта, изображения, статистически данни и др.;
  • втора част- създаване на писмен исторически текст.

 От Бургаска област във възрастови групи 10. и 12. клас бяха класирани съответно двама ученициИванина Атанасова Кошничарова от 10 клас и  Георги Николаев Атанасов от 12.а клас с учител Димитрина Русинова. Те достойно защитиха името на гимназията  на последния кръг на най-значимото  състезание по история и цивилизация в страната.

Националната комисия присъди и на двамата оценка Отличен 6.00. Георги  получи   званието лауреат на Националната олимпиада по история и цивилизация и му е призната оценка Отличен 6.00  за прием във ВУЗ.

 Поздравления за отличното представяне ! Гордеем се с вас !