Отново медали за ППМГ “Акад. Никола Обрешков” от международно математическо състезание!

Гордеем се с Вас, деца!, Състезания

Преди броени дни завърши изключително силното и престижно международно състезание IMSO (International Math and Sciences Olympiad) – състезание по математика и природни науки за малки ученици. То се проведе дистанционно, от 14 до 19 декември, с виртуален домакин Индонезия. Участваха 140 състезатели от 20 страни – Малайзия, Сингапур, Хонконг, Тайван, Казахстан, Тайланд, Южна Африка, Макао, и други. За шести пореден път България и Бургас блестяха на световния математически подиум! Нашето училище бе представено от следните ученици: Георги Събев от 6 клас и Стоян Балтов, Яни Мишев, Антони Стоев и Благовеста Калъчева от 5 клас.

Състезанието по математика се състоеше от три етапа в два дни. В първия тур (Short Answer) се изискваше да се даде отговор на 25 задачи за 60 минути, през втория тур (Essay Problems) се изискваше да се опишат решенията на 12 задачи за 90 минути, а през последния, трети тур, (Math Exploration ) се изискваше да се изследват решенията на 6 задачи за 2 часа. “Малка” подробност е, че всичко е САМО на английски, и учениците нямат право на превод на задачите на български!

Нашите ученици се справиха отлично, като двама от тях спечелиха БРОНЗОВИ МЕДАЛИ. Браво на Яни Мишев и Георги Събев! И поздравления за един специален учител, моторът на това състезание -Динко Раднев, както и за учителите Йовка Николова и Кети Арабаджийска!