ЕРАЗЪМ +

Erasmus+, Проекти, Съобщения
В периода 19.06-24.06.2022, ППМГ „Академик Никола Обрешков“ беше домакин на Първа среща на ученици и учители от Гърция, Словакия и Чехия по проект по програма Еразъм + VISUAL AIDS TO MAKE LEARNING/TEACHING EASIER – VALT 2020-1-CZ01-KA229-078166_5. Партньорите ни от Швеция и Франция участваха в срещата онлайн.
Програмата беше наситена, интензивна и емоционална. Участниците споделиха презентации и видео клипове за страните, градовете и училищата си, както и презентираха създадените до момента обучителни видео материали.
Всички участници бяха приети в Община Бургас, където г-жа Ананиева, Заместник-кмет в ресор Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики ни запозна с образованието в общината. В БСУ ученици и учители имаха възможността да разговарят с преподаватели от университета и да научат повече за правенето на обучителни видео продукти.
В новия СТЕМ център на гимназията участниците, разделени в международни екипи, работиха заедно и се обучаваха как да правят анимирани продукти, да добавят субтитри и специални ефекти.
Културната програма включи посещение на музеи в гр. Несебър и посещение на остров Света Анастасия.
Очакваме с нетърпение следващата среща, която ще се състои в Швеция.