РЕЗУЛТАТИ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС «110 ГОДИНИ ОТ НАЧАЛОТО НА БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ»

Гордеем се с Вас, деца!

Поздравления за нашите ученици от VIII клас – Драгомир Христов и Денислав Димов, отличени в конкурса и техния ръководител Гергана Георгиева-Статева – старши учител по История и цивилизации.

Гордеем се с вас! Продължавайте все така!

През 2022 г. се навършват 110 години от началото на Балканските войни 1912-1913 г., които слагат съдбовен отпечатък върху развитието на българския народ и държава. Те оставят белег в живота на всяко семейство и населено място, в родовата памет на участниците в тях – на фронта и в тила, сред бежанците и приемащите ги в страната българи.

По повод събитието Съюзът на тракийските дружества в България и Тракийският научен институт проведе Национален конкурс за средношколци на тема „110-години от Балканските войни“.

Комисия в състав: председател – проф. член-кор. Васил Проданов – председател на Тракийския научен институт, членове: д-р Ваня Иванова – Главен редактор на в. „Тракия“ и член на ТНИ, Мария Божкова, член на Върховния комитет на Съюза на тракийските дружества в България, разгледа и оцени творбите на участниците в конкурса.