Отлични резултати по лингвистика

Гордеем се с Вас, деца!, Състезания

Щастливи сме с представянето на нашите ученици на Националното състезание по Лингвистика. То се проведе в София от 20.01 до 23.01.2023.

Поздравления за отличния резултат от труда и на невероятните ни учители Ганка Вътева, Гергана Николова и Динко Раднев, поели подготовката на децата по лингвистика!

Учениците се състезават в две групи: V – VII и VIII – XII.

При дванадесетокласниците Татяна Христова Петрова е с пети резултат.

В XI клас Марина Паскалева Апостолова е с четвърти резултат.

В X клас Ванеса Ангелова Калинкова е с трето място, Ангел Антонов Христов – с четвърто, а Сияна Тодорова Майсторова – с шесто.

Успехът на най-големите ни ученици ги поставя сред най-добрите, които ще се състезават за националния ни отбор. Успех им пожелаваме и на Националната олимпиада, която предстои. Тази година България е домакин на международната олимпиада по Лингвистика.

Мария Боянова Динева от VII клас е на четвърто място.

Впечатляващ е резултатът на шестокласниците, които завоюваха първите три места в групата,  Стоян Балтов е с максимален резултат и заедно с Теодора Стоянова и Гергана Мермеклиева имат най-високи резултати в цялата група  V – VII класове.

Учениците на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ са гордост (अभिमानः; 自; სიამაყე; pride) за града ни, радост за родителите си и удовлетворение за нас учителите им!

Резултати от НСЛ – София 2023

Нашите шестокласниците, които завоюваха първите три места в групата,  Стоян Балтов е с максимален резултат и заедно с Теодора Стоянова и Гергана Мермеклиева имат най-високи резултати в цялата група  V – VII класове.

Ванеса Ангелова Калинкова от X клас е с трето място.