ПО СТЪПКИТЕ НА АПОСТОЛА

Гордеем се с Вас, деца!, Състезания

„ПО СТЪПКИТЕ НА АПОСТОЛА”

ТЪРЖЕСТВЕНА КАМПАНИЯ НА БНР БУРГАС

СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ОБЩИНА БУРГАС И РУО БУРГАС

Тази година се навършват 150 години от гибелта на един от символите на българската свобода – Васил Левски. Юбилейната годишнина е възможност отново, да си припомним и разкрием личността на Апостола, революционната му дейност, значението на неговите идеи и дълбоката им актуалност в нашето съвремие, като стимулираме българското общество за творческо и иновативно осмисляне на делото на Васил Левски, на неговите сподвижници и последователи.

БНР Бургас организира кампания „По стъпките на Апостола“, която включва редица инициативи, с кулминация – празничен концерт и финал на състезанието по история за ученици от Х клас от 4 бургаски училища: ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, Търговска гимназия, НЕГ „Гьоте“, ПГЧЕ „Васил Левски“ на 28 февруари, от 18.00 часа, в залата на Културен дом НХК.

Днес се състоя първата среща от състезанието по история за ученици от Х клас между отборите на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ПГЧЕ „Васил Левски“, в рамките на предаването „Влез в час с БНР Бургас“, което може да слушате в неделя от 11 часа на честота 92,5

Уважаемото жури беше в състав:

Данка Георгиева – директор на Дирекция „Регионален държавен архив“ (РДА)

Веселка Тодорова – старши експерт по Обществени науки, гражданско образование и религия в РУО – Бургас

Яна Иванова – специалист по най-нова история в Регионален исторически музей – Бургас

Изключително емоционално събитие – среща на млади хора, които отдават почит към личността и делото на Апостола – Васил Левски, демонстрирайки дух, знания и спортсменство.

Нашият отбор: Гергана Янева, Ивайла Жекова, Рада Тишева, с ръководител Варя Паскалева – старши учител по история, се представи великолепно – показа отлична подготовка по темата, много знания за живота, идеите и делото на Васил Левски. Агитката, която ги подкрепяше активно – с плакат, с песни и много аплодисменти държеше на високо ниво настроението в залата!

Поздравления за нашия отбор! Поздравления и благодарност към Варя Паскалева, която подготви отбора, споделяйки с момичетата много допълнителна информация за Васил Левски.

Очакваме Ви на 28 февруари 2023 година от 18 часа в Културен дом НХК, за да се уверите лично в знанията на нашия отбор на Финалното състезание, в което ще се срещне с победителя от втората двойка – отбора на НЕГ «Гьоте» или Търговската гимназия.

Пожелаваме им да се представят също толкова убедително!