Успехи по английски език

Гордеем се с Вас, деца!, Олимпиади, Състезания

С огромна радост споделяме, че на провелия се в гр. Варна Национален кръг на олимпиадата по английски език, възпитаниците на ППМГ “Академик Никола Обрешков“ гр. Бургас – Лора Желева от VIII а клас и Ана Димитрова от Х а клас (третият класиран, Мартин Макелов, не можа да се яви на олимпиадата поради здравословни причини), единствени  допуснати до национален кръг от област Бургас, се представиха великолепно, като ученичката Лора Желева от VIII а клас е поканена в подбор за участие в първото издание на Международната олимпиада по английски език/ I.E.L.O. 2023/ за чуждестранни ученици. Международната олимпиада ще се проведе в Букурещ, Румъния в периода 10-17 септември 2023 г. Осемте представители на отбора на България в международната олимпиада ще се подберат от класираните ученици на първите 5 места в групите си на Националната олимпиада по английски език.

Пожелаваме на Лора Желева и нейния учител по английски език г-жа Боряна Василева успех на предстоящите квалификации.

На Лора ѝ предстои и друго участие в състезание по английски език. Седем ученици от VIII, IX и X клас: Лора Желева, Александра Стоянова, Лора Георгиева, Боян Райнов, Ангел Христов, Борислав Арсенов и Александър Сотиров са класирани за полуфиналния кръг на Международното състезание ХИПО. При успешно представяне на нашите ученици, те ще имат възможността да участват в Регионални квалификации в периода 23-25.05.2023 във Венеция, Италия и на Финалния кръг в Рим през октомври 2023.

Поздравяваме учениците за постигнатите прекрасни резултати, за старанието и волята да показват отлични знания по английски език.

Поздравления и за учителите, които ги подготвят и вдъхновяват!