Впечатляващи постижения

Гордеем се с Вас, деца!

            Развълнувани сме да споделим впечатляващите постижения на три отбора от ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, които наскоро участваха в престижна конференция за студентско научно творчество в Бургаския свободен университет. Доброто представяне на студентите и техните интересни разработки им спечелиха заслужено признание, подчертавайки техния талант и отдаденост. Под ръководството на своя ментор и преподавател д-р. Александър Иванов, екипите се захванаха с амбициозни проекти и изготвиха доклади, които впечатлиха журито и публиката.

            Докладите на Мартина Аргирова от 12б, Татяна Петрова от 12а и Михаела Костадинова от 12б клас бяха отличени с поощрителни награди, в конкуренция със студенти от България и света. Димитър Кочев от 12д също защити достойно доклад в областта на невронните мрежи. Всички разработки бяха в областта на изкуствения интелект, която дисциплина учениците изучват при своя ментор в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Докладите от сесията предстои да бъдат публикувани в специализирано издание.

            Отправяме нашите сърдечни поздравления към всички ученици за техните забележителни постижения. Тяхната отдаденост, аналитични умения и страст към научното изследване ги издигнаха в челните редици на това състезание. Ние сме невероятно горди от техните постижения.

            Изключителното представяне на тези талантливи млади умове служи като доказателство за изключителната образователна среда в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Ние оставаме ангажирани с подхранването на следващото поколение учени и насърчаването на култура на иновации, любопитство и академични постижения.

Класиране:

https://www.bfu.bg/uploads/posts/nagradeni-snt-2023-site.pdf