На добър час!

Без категория

Скъпи ученици, учители и родители,

Първият учебен ден е празник, който посвещаваме на тържеството на духа и знанието. Има нещо особено в този ден. Той винаги е бил тържествен за всички. Този ден събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта. Той символизира стремежа на българина към духовност, наука и просвещение.

Скъпи петокласници,

Обръщам се към вас, които за първи път ще прекрачите прага на училището. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на мъдростта и знанието. Пожелавам ви щастливо детство и успехи в учението!

Уважаеми колеги,

На вас пожелавам неуморно да създавате и да пазите богатството за всяко училище – неговите възпитаници! Желая ви здраве и много търпение, за да преодоляваме заедно предизвикателствата на времето. Зная, че с много любов и отговорност обучавате своите ученици. Бъдете строги и справедливи с тях, но не забравяйте, че те са деца.

На вас, родители,

Пожелавам да бъдете по-близо до децата си, за да ги подготвяте заедно с техните учители за старта им в живота.

Всяка нова учебна година е трудна, но именно преодоляването на препятствията прави постиженията по-скъпи. Нека първият учебен ден на новата учебна 2019/2020 г. остане най-вълнуващият ден за всички вас, защото всичко започва от знанието!

На добър час!

КРАСИМИР СТОЯНОВ

ДИРЕКТОР НА ППМГ „АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ“-БУРГАС