Code for the Planet

Съобщения

“Сортиращ Lego робот ” – Европейска седмица на програмирането в ППМГ

#CodeWeek #Lego #robotics #CodeForThePlanet #coding #computationalthinking #meetandcode #codeEU

В тази работилница ще си изобретим прототип на сортираща машина. Ще конструираме Lego робот, който сортира лего елементи по цвят и ще ги поставя на различни места в зависимост от цвета.

Ще положим основите на роботиката, алгоритмичното мислене и програмиране.

Ако желаете да подкрепите събитието, като гласувате за него или да прочетете подробности, моля последвайте линка: Гласувай за носител на наградата в Meet and Code

ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ се включва с поредица от събития в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“, която се провежда по време на Европейската седмица на програмирането. Това е инициатива, която има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност на всички по забавен и развлекателен начин и да подготви деца и младежи за утрешния дигитален свят. Усвояването на програмирането ни помага да разбираме бързо променящия се свят, да научим повече за технологиите, да развиваме ключови за 21 век умения, да проучваме нови идеи и да създаваме иновации.

По време на събитието ще се извършва фото заснемане. В тази връзка е необходимо присъстващите да носят попълнена и подписана от родител/настойник следната декларация.

https://drive.google.com/file/d/1ZVtr5N-O3dJgM1ueZKaikMLrZllILzRL/view?usp=sharing

Събитията се осъществяват благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“

Дати и часове:

19.10.2019    10:00 – 12:00