Национално състезание по математическа лингвистика

Гордеем се с Вас, деца!

От 24 до 26 януари 2020 г. в центъра на югозападна България Благоевград се проведе традиционното Национално състезание по математическа лингвистика. Състезанието обхваща учениците от 5 до 12 клас и заедно с Националната олимпиада дава възможност да бъде определен разширеният национален отбор на България за Международната лингвистична олимпиада. Може би трябва да се отбележи, че това е и единственото състезание в България, което всяка година увеличава броя на своите участници!

От ППМГ “Акад. Никола Обрешков” – Бургас в състезанието се включиха следните шест ученици: Ангел Христов (7 клас), Клементина Георгиева (8 клас), Гергана Петрова и Катя Николова (10 клас), Милена Петкова (11 клас) и Виктор Балтин (12 клас). Ръководител на учениците бе Динко Раднев.

За пореден път учениците от нашата гимназия се представиха много добре и половината от тях спечелиха медали.

Със сребърен медал за II място се окичи Виктор Балтин (трикратен вече национал на България), а с бронзови медали за III място – Ангел Христов (с учител Ганка Вътева) и Гергана Петрова.

Отлично се представиха и останалите бургаски участници, за повечето, от които това състезание бе и първо такова. Ръководството на ППМГ “Акад. Никола Обрешков”-Бургас изказва благодарност на участвалите ученици и техните учители за положения труд и постигнатите успехи, и им пожелава още много медали и победи както на български, така и на международни форуми!