Гордеем се с Вас, деца!

Завърши и последният кръг на Националната олимпиада по информационни технологии – най-оспорваното и престижно състезание в тази област.

Класираните проекти на наши възпитаници са два:

  • Breaker, направление „Интернет на нещата“, възрастова група 11-12 клас

Описание: Мрежа за автоматизирано споделяне на метеорологични данни между потребители, с възможност за прецизно локализиране дори и на закрито, целяща точни текущи данни, статистики и прогнози за условията на дадено място.

Автори: Недялко Тенев и Димитър Николов, ученици от 11 д клас

и

  • BeatsWave, направление „Разпределени уеб приложения“, възрастова група 11-12 клас

Описание: Приложение с основна цел на проекта подпомагане разрастването на музикалната индустрия и допринасяне за професионалното развитие на младите изпълнители. В зависимост от това, с каква дейност от индустрията се занимават, потребителите биват разпределени в три роли – изпълнители, продуценти и мениджъри.

Автор: Георги Попов, ученик от 12 а клас

Нашите момчета блестящо защитиха проектите си, успешно положиха теста и като краен резултат получиха отлични оценки, които могат да използват вместо приемен изпит в университет.

Георги завоюва почетното второ място, бе награден и от компанията TelebidPro, която подкрепя олимпиадата.

След НОИТ се проведе и СофтУниада, на която Георги също се представи повече от отлично – също грабна сребърния медал в категория „Уеб проекти, старша възраст над 16 години“.

Овации, момчета, гордеем се с вас !