Опознай Бургас и ППМГ „Акад. Никола Обрешков“

50– годишен юбилей

Играта „Опознай Бургас и ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ чрез историята и математиката“ предизвика много емоции и адреналин у участниците

             На 27.05.2021 г., точно в 16.30 часа, пред сградата на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – град Бургас се събраха ученици от гимназията, които трепетно очакваха старта на предизвикалата изключителна популярност игра „Опознай Бургас и ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ чрез историята и математиката“. Тя беше организирана от Методическото обединение по история и цивилизации и е част от инициативите, посветени на 50-годишния юбилей на гимназията.

             В нея се включиха седем отбора от 10.а,б,г  и 11.а  класове, съставени от по петима ученици. Всеки отбор изтегли на случаен принцип папка със заданието и задачите и получи съответен номер. В папките се съдържаше информация за осем културни и исторически обекта, намиращи се на територията на централна градска част. Участниците получиха своите задания под формата на исторически справки, описания и координати.

            Емоциите и адреналинът достигнаха своята кулминация на финала, където за всички отбори бяха предвидени награди, като победителите получиха торта „Фантазия“, която щедро споделиха със своите съперници.