XII национален конкурс на тема „България и Китай – древни и уникални цивилизации“

Гордеем се с Вас, деца!, Състезания

Отново отлично представяне на учениците от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в XII национален конкурс на тема: „България и Китай – древни и уникални цивилизации“.

За поредна година институт „Конфуций“ към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проведе Националния конкурс „България и Китай – древни и уникални цивилизации“. В това издание на конкурса организаторите включиха две нови и специфични подтеми: „Език и писменост“ и „Литература и народно творчество“. Конкурсът се провежда в две категории: „Изобразително изкуство“ и „Култура и литература“ като всяка от категориите е разделена на области и възрастови групи.

Въпреки особеностите на конкурса, за пореден път ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ участваха и доказаха своите изключителни заложби в област далеч от математиката и природните науки. Първа награда в категорията „Култура и литература“ спечели Зорница Панайотова Стойкова от VII а клас. Тя участва с презентация на тема: „България и Китай – древни и уникални цивилизации – народно творчество и литература“.

Браво, Зори! Продължавай все така!