150 години безсмъртие

Гордеем се с Вас, деца!
По случай 150-годишнината от смъртта на Апостола на свободата, в ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Бургас учениците от Х е клас с учител Варя Паскалева и учениците от VI а клас с учител Димитрина Русинова, участваха в урок като част от инициативата на СУ „Васил Левски“ – гр. Карлово за провеждане на 150 урока за Васил Левски в страната и по света.
По-малките ученици бяха донесли книги за Левски и разказаха какво са научили от тях за най-ярката и героична личност на България.
Момичетата и момчетата от Х клас, заедно с Варя Паскалева – старши учител по история, бяха подготвили много интересни факти и разсъждения за Васил Левски.
Накрая всички поднесоха цветя пред портрета на Апостола в знак на почит.
 

Учениците от VII клас приготвиха табла за живота и делото на Левски.

По повод 150 години от смъртта на Васил Левски, в рамките на Националната ученическа конференция в Котел, Карина Поптрайкова, ученичка от IX клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“, Бургас подготви презентация.

Възпитаниците на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ , Бургас – Стела Иванова, Мария Челебиева, Антония Кралева, Калина Христова от Рисувално студио с ръководител Дончо Коев, участваха и се представиха отлично в пленер, посветен на 150 години от гибелта на Васил Левски и 3 март – Ден на Освобождението на България от османско иго. Събитието се проведе в Културен център „Морско казино“. Пленерът „Българските революционери и възрожденци“ е организиран от Община Бургас, Център за личностно развитие и Държавен архив – Бургас.