Поздравления за нашия отбор по дебати

Гордеем се с Вас, деца!

На 11.02.20023 г. в ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ гр. Бургас се проведе Първото състезание по дебати, организирано от  Младежки Международен Център – Бургас.

В състезанието се включиха 10 отбора от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“,  АЕГ „Гео Милев“, ПГРЕ „Георги С. Раковски“, НЕГ „Гьоте“ , ПГ по компютърно програмиране и иновации, както и сборен отбор от Момчилград. Нашата гимназия беше представена от Момчил Христов – XI в клас, Венислава Иванова – XI б клас и Ивайла Жекова – Х а клас. Съдии на дебатите бяха представители на Асоциация Дебати България, където също имаме възпитаници на клуба и гимназията, в лицето на Мартин Мавров – председател на Управителния съвет на АДБ и Борислав Ганчев.

В първия кръг отборът на ППМГ дебатира срещу отбора на ПГ по компютърно програмиране и иновации на тема: „Това правителство подкрепя цензурата в социалните мрежи.“ и спечели дебата. Във втория кръг се изправи срещу отбор от АЕГ „Гео Милев“ – тема: „Това правителство съжалява (не подкрепя) използването на социалните мрежи като главен източник на информация“. На финала отново се състезаваха с отбор на АЕГ „Гео Милев“, като темата в този кръг беше: „Това правителство вярва, че Радко трябва да стане маскиран пазител на реда“. Във всеки един от двата кръга нашият отбор трябваше да пребори противниковия отбор, за да се класира за финалния дебат, който спечели. Момчил Христов беше удостоен и с награда за най – добър оратор.

За пореден път нашите възпитаници затвърдиха девиза на гимназията – ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Училище за таланти.

Поздравления за нашия отбор по дебати и техния ръководител Дарина Илиева – старши учител по философия и гражданско образование.

Благодарим Ви и се гордеем с вас!