Поетичен конкурс „Непознати улици“

Водещи новини, Състезания

Приятели,

Предстои Седмото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“! Началото му бе през 2012-та, когато излезе малката, красива книга, носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – „Непознати улици“. В нея са поместени моите собствени ученически стихове. Скоро след това се появи идеята за поетичен конкурс за ученици от цялата страна с това име. До мен в тази идея стоят: Милена Андонова – момичето, с което седях на един чин в Математическата гимназия в Бургас и което днес е директор на тази гимназия, и Румяна Емануилиду – журналист, публицист и издател.

Ние искрено вярваме в таланта на младите хора в България! Знаем, че и в 21-ви век се изкушавате да създавате поезия и да споделяте своите мисли с белия лист и със света, любими хора от бъдещето! Любопитно ни е какво мислите, какво Ви вълнува, как се изразявате? Вървите ли вече по своите „непознатите улици“ в творчеството?

Споделете мислите си с нас! Изпратете свои стихове на свободна тематика за Седмото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“! Ако сте ученици от VII до XII клас включително, тази покана важи точно за Вас:

Аз, Мария Мутафчиева, издателска къща „Знаци“ и ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас, Ви каним да изпратите в периода 2 октомври – 12 ноември по три свои стихотворения на електронна поща: [email protected], от които трябва да посочите едно, което смятате, че Ви представя най-добре! Ние с Милена Андонова и Румяна Емануилиду ще прочетем стиховете и ще отличим първите три в категориите: „От VII до IX клас“ и „От X до XII клас“.  Регламентът може да видите на сайта на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ (https://pmgbs.com ) и на специалния сайт на конкурса ( https://pmgbs.com/mery ).

Избраните творби ще бъдат публикувани. Авторите им ще получат грамоти и награди от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, издателска къща „Знаци“,  музика и книги от мен. Ще имат възможност и лично да ги прочетат пред публика на финала и срещата с мен през ноември.

Здраве, вдъхновение и успех на всички!

Мери

Регламент на конкурса