Традиционно награждаване на Настоятелството на ППМГ

Без категория, Водещи новини

 

С голяма гордост и радост ви съобщаваме, че на 16 юни 2024 г., в Експозиционен център „Флора“ се състоя традиционната церемония за награждаване на нашите изключително талантливи  и трудолюбиви ученици, класирани на националните кръгове на олимпиадите организирани от МОН. Събитието, организирано от Училищното настоятелство на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, събра заедно ученици, родители, учители и спонсори, за да отбележи постиженията им. Гост на тържеството беше заместник-кметът по „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“  в Община Бургас г-н Михаил Ненов.

Председателят на училищното настоятелство Владислав Маринов представи инициативите, подкрепящи образователния и творчески потенциал на учениците през изминалата 2023 – 2024г.

Г-жа Милена Андонова – Директор на ППМГ връчи на всички отличени ученици Благодарствен адрес до родителите им, които ги подкрепят безрезервно и се доверяват изцяло на учителите им.

Националният кръг на олимпиадата по различните науки е Финалният – най-трудният – там се определят разширените национални отбори и лауреатите.  

Тази година имаме класирани 23 ученици повече, участници на Национален кръг. Класирани по:

Български език и литература – 8 ученици​​

Английски език – 4 ученици

Руски език – 5 ученици​​​​

Информатика – 1 ученик

Информационни технологии – 20 ученици​​

История и цивилизация – 7 ученици

Математика – 14 ученици ​​​​

География и икономика – 2 ученици

Биология и ЗО4 ученици ​​​​

Техническо чертане – 5 ученици

Физика – 7 ученици​​​​​

Астрономия – 5 ученици

Философия – 2 ученици​​​​

Лингвистика – 21 ученици

13 от учениците ни са класирани на по 2 Национални кръга.

Освен Националните кръгове по науките отличихме и Отбора по баскетбол девойки, завоювал Шампионската титла на ученическите финали и двама наши лекоатлети – медалисти от ученическите игри.

Гордеем се с всички Вас и очакваме още много успехи в бъдеще! 

 

Повече снимки може да видите на FB страницата на гимназията.