СЕДМО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО НЕМСКИ ЕЗИК

Водещи новини

През последната седмица преди настъпването на светлите коледни празници в  ППМГ „Акад. Никола Обрешков” – Бургас се проведе вътрешния кръг на  Седмото национално състезание по немски език, организирано от издателство Клет.

За трета поредна година 25 ученици от четири випуска VII, IX, X, и XI клас в гимназията взеха участие във вътрешния кръг на състезанието, разпределени в две езикови нива А1 и А2.  В оспорвана конкуренция за излъчване на финалисти за националния кръг състезателите демонстрираха своите езикови умения в два компонента  – четене с разбиране и съставяне на текст по зададена тема. Победители във вътрешния кръг на състезанието са:

Ниво А1: Неда Илчева Боева от IXГ клас и Ванеса Красимирова Костадинова от IXД клас с преподавател по немски език г-жа Станка Варгова.

Ниво А2: Божидар Георгиев Попов от XЕ клас и Петя Георгиева Тодорова от XБ клас с преподавател по немски език г-жа Светлана Проданова.

Ръководството на гимназията и колективът от учители по немски език благодари на всички участници във вътрешния кръг на състезанието за ентусиазма и мотивацията да докажат своите знания и езикови умения във формат, който следва модела на сертификатните изпити на Културния институт на Германия – Гьоте.

На финалистите Неда Боева, Ванеса Костадинова, Божидар Попов и Петя Тодорова желаем успешно представяне на националния кръг, който ще се проведе на 18.01.2020 г. в гр. Ловеч.