Много силно представяне!

Без категория

На 28.06.2020 г. се проведе финалният кръг на Националната олимпиада по математическа лингвистика. От ППМГ – Бургас за него се бяха класирали десет (най-много в страната) ученици. Девет от тях се явиха на този заключителен етап и спечелиха 6 индивидуални награди (толкова в страната имат само учениците от МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна).
Грамотите бяха спечелени в почти всички възрастови групи, а именно:  
8 клас: I място – Марина Апостолова,
II място – Борис Гергинов; 10 клас:
II награда – Гергана Петрова,
III награда – Катя Николова; 11 клас:
III награда – Милена Петкова; 12 клас:
I награда – Виктор Балтин
Непосредствено след наградените се наредиха и отлично представилите се Аляра Махмудова и Клементина Георгиева (8 клас), и Велизар Чиликов (10 клас).
А наистина може да съжаляваме, че поради обективни причини не успя да се включи 10-класникът Атанас Хрисулев, класирал се иначе с доста висок резултат за финала. 
А ето и класирането по спечелени награди на първите пет училища: 
ППМГ-Бургас, МГ-Варна – с по 6 награди; 
СМГ, I-ва езикова гимназия – Варна, МГ-Русе – по 4 награди
За съжаление пред вид стеклите се обстоятелства в световен мащаб тази година Международна олимпиада по математическа лингвистика няма да се проведе, което лишава един от българските топ състезатели в тази наука (и вече студент в MIT) – Виктор Балтин да се пребори за неговото четвърто (!) участие на този форум. 
Ръководството на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас поздравява учениците и техните преподаватели с постигнатите успехи, и им пожелава весело и незабравимо лято!  И още много успехи!