Забележителни успехи по биология

Без категория

 Учениците от ППМГ „Акад . Никола Обрешков“ гр. Бургас постигнаха забележителни успехи на 45-та Национална олимпиада по биология и здравно образование. За участие в националния кръг се класираха  12 ученици от всички възрастови групи-7,8, 9, 10,11 и 12 клас. Всички те представиха подобаващо училището и област Бургас  на това най- престижно състезание в областта на биологията.

Заслужава да се отбележат сребърните медали на Никола Димитров от 12 Е клас в трета възрастова група  и Явор Банов от 8 Е клас в първа възрастова група. За постигнатите отлични резултати Никола  получи  оценка 6.00   и званието лауреат на Националната олимпиада по биология и здравно образование. Така той стана най-успешно представилият се на националните олимпиади абитуриент от випуск 2020 г. на ППМГ „Акад . Н. Обрешков“ гр. Бургас. Никола влезе в състава на четиричленния  национален отбор по биология и ще представя страната на международното  състезание  IBO Challenge 2020”, което замести  тазгодишната Международна олимпиада по биология (IBO).  

Други трима  ученици се класираха в златните десетки на своите възрастови групи- Абдурахим Чандър от 12 клас , Йоана Младенова и Георги Цонев от 7  клас. Йоана постигна най- добър резултат от всички седмокласници в страната.

Достойно  се представиха и Ангел Христов и  Ивайла Жекова  от 7  клас;  , Мария Тодорова , Давид Бинев и  Ния Дюлгерска  от 9 клас;  Йордан Апостолов от 10 клас  и Рафет Рафет от 11  клас.

Поздравления за всички млади и талантливи биолози! Гордеем се с вас!