Награда „Неофит Рилски“ на Министъра на образованието и науката за Петя Лазарова

Водещи новини, Състезания

Нашият дългогодишен изявен учител по биология Петя Лазарова бе удостоена с почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министъра на образованието и науката, което се присъжда за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.

Наградата бе връчена от Началника на РУО Бургас г-жа Лиляна Иванова на специална церемения, която се проведе на 23 май и на която бяха наградени и други бургаски колеги, постигнали значителни професионални успехи през изминалата учебна година.

Петя Лазарова работи изключително задълбочено в часовете по Биология и здравно образование, както и с ученици в извънкласни форми, свързани с екологията, здравното образование и подготовката на талантливи ученици за участие в олимпиади и състезания.

Нейни ученици имат успешни участия на Националните кръгове на олимпиадата по биология и здравно образование, някои от които многократно са постигали успехи на национални и международни състезания. На национални и международни олимпиади и състезания заемат призови места.

През 2017г. шестима нейни ученици са участници в Националния кръг на олимпиадата по биология.
• Никола Миленов Димитров 9 кл – Национален кръг на олимпиадата по биология и здравно образование – първо място и златен медал;
• Абдурахим Хасан Чандър 9 клас – Национален кръг на олимпиадата по биология и здравно образование – 4 място.

През 2018г. ученикът Никола Миленов Димитров, тогава в 10 клас, постига следните успехи и резултати:
• Национален кръг на олимпиадата по биология и здравно образование – отличен 5.75
• участник в разширения национален отбор по биология и здравно образование
• бронзов медал от Европейската олимпиада по природни науки ( EUSO 2018 г .)

През 2019г. трима ученици на Национален кръг на олимпиадата по биология – Никола Миленов Димитров – отличен 6.00, Георги Петров Петров- отличен 5.75. Учениците Георги и Никола бяха включени в разширения национален отбор по биология и здравно образование. Абдурахим Хасан Чандър -Национален кръг на олимпиадата по биология и здравно образование – отличен (5.50).

Нейни ученици участваха в международната Менделева олимпиада ( Mendel’s international Biology Olympiad ) и завоюваха следните награди:
• Никола Димитров и Абдурахим Чандър – златни сертификати
• Стела Димитрова , Симона Йорданова, Георги Петров, Алтан Махмудов, сребърни сертификати
• Ивайло Парушев – бронзов сертификат

Двама ученици, Никола Димитров и Георги Петров, участваха в 9-та годишна среща на олимпийските отбори.
За учебната 2019/2020 г. Петя Лазарова има 7 ученици класирани за Националния кръг на олимпиадата по биология. Петима от тях са в десетката на своята възрастова група.

Г-жа Лазарова използва съвременни интерактивни методи на  преподаване и обучение. Тя е изключително отговорна и изпълнителна, умее да работи в екип,  активна е и в работата на Методическото обединение по природни науки.

Г-жо Лазарова, ръководството на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ се гордее с Вашата работа и постижения и Ви пожелава крепко здраве и бъдещи професионални успехи!